5 Temmuz 2014 Cumartesi

SİVASIN USULU İÇLİ KÖFTE TARİFİ

SİVASIN USULU İÇLİ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI UN
TUZ...
İÇ MALZEMESİ
HAŞLANMIŞ PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
BAHARAT NANE
TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 TANE SOĞAN
ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ
YAPILIŞI

ÖNCE KÖFTELİK BULGURU DERİN BİR KABA ALINSICAK SUYLA ISLATIN VE ISLANMASINI BEKLEYİN BİR YANDANDA İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLAYALIM PATATESLERİ HAŞLAYIN VE EZİN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP KAVURUN VE SOĞUMAYA BIRAKIN SONRA ISLADIĞIMIZ BULGUR TUZ VE UNUNU EKLEYİP YOĞURALIM YOĞURDUGUMUZ KÖFTEDEN KÜÇÜK YUVARLAK YAPIN İÇİNİ İNCE BİR ŞEKİLDE OYUN O OYUKLARA PATATES KOYALIM VE ELİMİZLE YUVARLAYALIM ŞEKİL VERDİKTEN SONRA GENİŞ BİR TENCEREDE KAYNAMIŞ SUYA KOYUP PİŞİRELİM KIZARTA BİLİRSİNİZ DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA ALALIM ÜZERİNE TEREYAĞ DÖKELİM SERVİS EDELİM AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar