YAPRAK CİYER TARİFİ
MALZEMELER
Yaprak Ciğer
Malzemeler
500GR Dana ciğer...
2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
tuz
Yapılışı:
Ciğerin zarını soyun ve yaklaşık 1 cm. kalınlığında ince ince(yaprak gibi) doğrayın. Fakat çok ince olmamalı yoksa çok gevrek olur. Doğradınız ciğerleri bir kaba alın ve buzdolabında 6 saat bekletin. Bir peçete üzerine unu serin ve dolaptan çıkarttığınız ciğerleri una bulayın. Tavaya sıvı yağ koyun ve yağ iyice kızınca ciğerleri güzelce pişirin ve servis tabağına alın. Servis tabağını dilimlenmiş domates veya patates yada taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
MALZEMELER
Yaprak Ciğer
Malzemeler
500GR Dana ciğer...
2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
tuz
Yapılışı:
Ciğerin zarını soyun ve yaklaşık 1 cm. kalınlığında ince ince(yaprak gibi) doğrayın. Fakat çok ince olmamalı yoksa çok gevrek olur. Doğradınız ciğerleri bir kaba alın ve buzdolabında 6 saat bekletin. Bir peçete üzerine unu serin ve dolaptan çıkarttığınız ciğerleri una bulayın. Tavaya sıvı yağ koyun ve yağ iyice kızınca ciğerleri güzelce pişirin ve servis tabağına alın. Servis tabağını dilimlenmiş domates veya patates yada taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder