26 Temmuz 2014 Cumartesi

TULUM PEYNİRLİ PATLICAN SARMA TARİFİ

TULUM PEYNİRLİ PATLICAN SARMA TARİFİ
MALZEMELER
4 patlıcan
zeytin yağı
100 tulum peyniri...
80 gr lor peyniri
1, 5 su bardağı iri bulgur
1 yemek kaşığı nane
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 orta boy domates
yarım su bardağı su
yapılışı

Bir kaseye tulum peyniri ve lor peynirini alıp çatalla ezerek karıştırın. Bulguru kaynar su ekleyip şişinceye kadar haşlayın sonra suyunu iyice süzün. Peynirli karışımın içine ekleyerek karıştırın. Nane, karabiber ekleyip karıştırmaya devam edin. Sos için soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup yıkayalım. Zeytinyağı tavaya alalım soğan ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. Domatesleri de ekleyelim karıştıralım. Suyu da ekleyip kavurduktan sonra ocaktan alalım. Patlıcanlar yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları uzunlamasına ince bir şekilde keselim. Kesilmiş olan patlıcanları tek tek sıvı yağda kızartalım. Eğer çok yağlı olmasını istemiyorsanız havlu kağıt peçetenin üzerine alalım patlıcanları. Tatlı kaşığı ile peynir dilimlerinin patlıcanın ilk başına koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığınız patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derecede 15 DK pişiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alıyoruz. Yanında sosu ile birlikle servis yapabilirsiniz. Kesinlikle çok şık duran bir zeytinyağlı dolma tarifi olmaktadır. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar