13 Temmuz 2014 Pazar

MİSKET KÖFTE ÇORBASI TARİFİ

MİSKET KÖFTE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
400 gr dana kıyma
1 SU köftelik ince bulgur
1 soğan...
1 yumurta
2 diş sarımsak
pul biber
karabiber
maydanoz
tuz Terbiyesi için:
1,5-2 su bar. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
pul biber

Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için tüm malzemeler karıştırılır.(sarımsaklar dövülür) Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız terbiyenin üstüne mümkünse el kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak su eklenir.( yani çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve bir taraftan da el veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz) Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. Servis ederken 1 çay bardağı sıvı yağ tavada kızdırılır. Altı kapatılır, pul biber ve nane eklenir. Kaselere alınan çorbaların üstünden gezdirilir… Afiyet Olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar