CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ
MALMEMELER
1 bağ ıspanak(650-750 gr)
4 kaşık zeytinyağı
Süzme yoğurt...
2 diş sarımsak
Tuz
Köfte malzemeleri: • 2 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
200 gr yağsız kıyma (çiğ köftelik)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe göre azaltılabilir ama azaltmayın :))
Yapılışı:
Bulgur ve irmik 1.5 bardak su ile ıslatılır. Yarım saat ıslandıktan sonra et ve baharatlar eklenir. 1Sakızlana kadar iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Yuvarlanırken yapışmaması için avuç içi hafif ıslatılır. Bütün köfteler yuvarlanır. Ispanaklar yıkanır, doğranır. Sıvı yağ yayvan bir tencereye alınır. Biraz ısınınca ıspanaklar eklenir. Harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Suyunu çekince ocaktan alınır. Soğuduktan sonra yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır.
Tencereye 2 litre kadar su koyulur. Ocağa alınır. Su kaynayınca tuz eklenir, köfteler kaynayan tuzlu suya atılır. 4-5 dakika kadar kaynayan köfteler kevgirle alınır. Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır, eritilir. Isınınca pul biber eklenir. Bir iki defa karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanan köfteler eklenir.
Yağın ve biberin lezzetini alması için 1-2 dakika beraber kızartılır. Ocaktan alınır. Köfte ve cacık hazır olduğuna göre artık buluşturabiliriz Cacık geniş bir servis kabına alınır. Üzerine kızaran köfteler yayılır. Afiyetle yenir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MALMEMELER
1 bağ ıspanak(650-750 gr)
4 kaşık zeytinyağı
Süzme yoğurt...
2 diş sarımsak
Tuz
Köfte malzemeleri: • 2 bardak köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
200 gr yağsız kıyma (çiğ köftelik)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe göre azaltılabilir ama azaltmayın :))
Yapılışı:
Bulgur ve irmik 1.5 bardak su ile ıslatılır. Yarım saat ıslandıktan sonra et ve baharatlar eklenir. 1Sakızlana kadar iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Yuvarlanırken yapışmaması için avuç içi hafif ıslatılır. Bütün köfteler yuvarlanır. Ispanaklar yıkanır, doğranır. Sıvı yağ yayvan bir tencereye alınır. Biraz ısınınca ıspanaklar eklenir. Harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Suyunu çekince ocaktan alınır. Soğuduktan sonra yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır.
Tencereye 2 litre kadar su koyulur. Ocağa alınır. Su kaynayınca tuz eklenir, köfteler kaynayan tuzlu suya atılır. 4-5 dakika kadar kaynayan köfteler kevgirle alınır. Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır, eritilir. Isınınca pul biber eklenir. Bir iki defa karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanan köfteler eklenir.
Yağın ve biberin lezzetini alması için 1-2 dakika beraber kızartılır. Ocaktan alınır. Köfte ve cacık hazır olduğuna göre artık buluşturabiliriz Cacık geniş bir servis kabına alınır. Üzerine kızaran köfteler yayılır. Afiyetle yenir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder