26 Temmuz 2014 Cumartesi

VANIN CİYER KÖFTESİ TARİFİ

VANIN CİYER KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler
500 gram kuzu ciğer
1 kase köftelik bulgur
2 adet soğan...
3 adet sivri biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için
100 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için
1 tutam bağ taze soğan
1 bağ bağ maydanoz

Yapılışı
500 gram ciğer yıkanıp çekilir. Doğranan 3 sivri biber kıyılıp, 2 soğan aynı şekilde çekilir. 1 kase köftelik bulgur, soğan ciğer ve biber karıştırılıp yoğrulmaya başlanır. Üstüne 2 tatlı kaşığı pul biber serpilir. 4 domatesin kabukları soyulup, çekilir. Çekilen domatesler sıvı yağda kavurulup üstüne su eklenerek pişirilir. Yoğrulan ciğer ve bulgurdan köfteler yuvarlanıp, Üstüne bastırılıp ortasında parmakla çukur açılır. Kaynayan domates suyuna bir tatlı kaşığı pul biber ve tuz serpilip hazırlanan köfteler içine atılarak pişirilir. Haşlanan ciğer köfteleri servis tabağına alınıp, Eritilen tereyağında yakılan pul biberli sos ciğer köftelerinin üstüne dökülüp, Üstüne doğranan taze soğan ve maydanoz serpilir.

Ciğer köftesi sunuma hazırdır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar