15 Temmuz 2014 Salı

EV USULU LOKUM TARİFİ

EV USULU LOKUM TARİFİ
MALZEMER
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker...
1-2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket muzlu puding
100 gr Hindistan cevizi

Süt, 2 paket puding, irmik ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 DK pişirilir. Ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir iyice yedirilir.
Daha sonra bu karışım soğumaya alınır, arzu eden dipfrizinde de hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
İyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket Hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz, bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz…
Avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp Hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak her yerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdan la batırabilirsiniz her lokuma ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar. Daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekilde de şık bir pasta süsüyle daha güzel sunum oluyor AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar