15 Temmuz 2014 Salı

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ

MISIR UNLU PIRASALI EKMEK TARİFİ
malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 su bardağı mısır unu...
1 su bardağı un
1 paket krema (200 ml yoğurtta kullanabilirsiniz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
pul biber
3 dal pırasa beyaz kısımları
2 demet maydanoz
1 tutam dere otu
1 su bardağı kaşar rendesi
az tere yağ
üzeri için çörek otu koyulabilir

hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Unları, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım.
Tere yağ la yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerine de çörek otu serpiştirelim.
180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm.
Pırasa ve mısır unu birlikteliği kesinlikle muhteşem denenmesi gereken bir lezzet. Herkese sevgilerimi gönderiyor deneyecek olanlara afiyetler olsun diyorum
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar