13 Temmuz 2014 Pazar

PATATESLİ GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

PATATESLİ GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su...
Yarım çay bardağı süt
İç Harcı İçin:
4 adet haşlanmış patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, Tuz, Pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çay bardağı su

Galeta unu

Hazırlanışı:

İç harç için haşlanmış patates ezilir, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırılır. Arzuya göre biraz beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar eklenebilir.

Bir yufka tezgaha serilir. Yağ, su, süt çırpılarak yapılan sos, yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. 2. yufkada diğer yufkanın üzerine serilir ve yine üzerine sostan sürülür. Üst üste olan yufkalar 8 üçken parça olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş tarafına iç harçtan 2 yemek kaşığı konulup biraz gevşek bir sigara böreği şeklinde sarılır. Sarılan börekler çırpılmış yumurta ve su karışımına tamamen batırılıp, galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufka içinde aynı işlem gerçekleştirilir. Börekler 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar