26 Temmuz 2014 Cumartesi

VANIN ACEM KÖFTESİ TARİFİ

VANIN ACEM KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg yağsız kıyma
10 adet yumurta
1 su bardağı nohut ...
YARIM çay bardağı pirinç
YARIM çay bardağı kırmızı mercimek
YARIM çay bardağı ince bulgur
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1 adet yumurta haşlanır. Yarım çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür. Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur eklenir. 2 yemek kaşığı reyhan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber serpilip 1 kilo yağsız kıyma ve küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ilave edilip tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar köfte iyice yoğrulur. Haşlanan yumurtalar soyulur ve köfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köftelerin pişeceği tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara halka kesilen yeşil biberler eklenir. 1 yemek kaşığı salça ve küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır. Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir. Acem Köftesi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar