13 Temmuz 2014 Pazar

BEZELYELİ MİSKET KÖFTESİ TARİFİ

BEZELYELİ MİSKET KÖFTESİ TARİFİ
malzemeler
•500 gram dana eti kıyması
•300 gram bezelye içi
•100 gram haşlanmış patates...
•100 gram ekmek içi
•2 adet arpacık soğanı
•1 adet yumurta
•Un
•Tereyağı
•Maydanoz
•Rendelenmiş kaşar peyniri
•Tuz
•Karabiber


HAZIRLANIŞI


•Haşlanmış patatesleri ezdikten sonra dana eti kıyması ile yoğurun. İçine yumurta, 2 çorba galeta unu veya su ile ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, doğranmış maydanoz, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
•Yoğurduktan sonra köftelere misket şekli verip una bulayın. Una bulanmış köfteleri tavada tereyağı ve doğranmış arpacık soğanı ile pembeleşinceye kadar soteleyin.
•Tavaya bezelye ilave edip 10 dakika pişirip servis ediyoruz ister seniniz sulu bıraka bilirsiniz sonra servis yapın afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar