15 Temmuz 2014 Salı

MANTAR KAVURMASI TARİFİ

MANTAR KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler:
1kg.kültür mantarı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı...
2 adet sivri biber
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
yeterince tuz
Yapılışı:
Kültür mantarlarının uç kısımları kesip yuvarlak kısmı yani şapkasını soyup yıkayıp dilimledim.

Kabuklarını soyup piyazlık doğradığım soğanları zeytinyağında pembeleştirip incecik doğradığım sivri biberleri ekleyip kavurmaya devam ettim Sivribiberlerde yumuşayınca mantarları ilave edip orta kısık ateşte mantarlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurdum.

İnce ince doğradığım maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırıp altını kapattım Servis tabağına alıp üzerine maydanoz ve pul biber serpiştirdim.
Afiyet olsun,
NOT Özellikle diyet yapan arkadaşlarım yağ oranını azaltıp kavurduğumuzda ve bol çiğneyerek tüketildiğinde hem çok doyurucu HEMDE hazmı diğer sebzelere oranla daha zor olduğu için geç acıktıran bir besin Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar