13 Temmuz 2014 Pazar

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER
•Yarım kilo kök kereviz
•2 adet orta boy havuç
•2 adet orta boy patates...
•2 adet orta boy soğan
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•tuz, 4-5 dal dereotu
•2 adet portakal (portakallarınızın su az çıkarsa 3. portakalı ilave edin)

Yapılışı:

Kerevizler, patatesler kabukları soyularak kare doğranır, havuçlar soyulur ve serçe parmak kalınlığında ve uzunluğunda doğranır.

Tencerenin en alt kısmına soğanlar ince rendelenerek zeytinyağı ile beraber konulur. Doğranmış kereviz, havuç, patates üzerine konulur. 2 adet portakalın suyu dökülür, tuz ilave edilir. Ocağın üzerine alınır. Önce orta kuvvette ateş üzerinde tencere ısındıktan sonra kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.

Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirilir, genişçe bir servis kasesine aktarılır. İnce doğranmış dereotu ile süslenir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar