13 Temmuz 2014 Pazar

TAVUKLU MISIR ÇORBASI

TAVUKLU MISIR ÇORBASI

Malzeme

2 adet konserve mısır (400gr), 1 adet haşlanmış tavuk budu, 3-4 su bardağı tavuk suyu, 1 adet orta boy soğan, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, tuz ,karabiber ...

Yapılışı

Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tereyağını tencereye aktarın. Soğanları ilave edip soteleyin. Üzerine unu ilave edip 1-2 DK kadar karıştırın. 3 su bardağı tavuk suyu ve 1 çay bardağı mısırı ayırdıktan sonra kalan mısırları ilave edip bir süre karıştırın. El blenderinden geçirin. Daha sonra küçük küçük doğradığınız tavukları ve 1 su bardağı sütü ilave edip pişirmeye devam edin. Tuzunu ve karabiberini serptikten sonra kalan mısırları da ekleyip 2-3 DK pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar