BÜZGÜLÜ GÜL BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ...
1/2paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (5bardak kadar)
Açmak için nişasta
İçine: bol ceviz veya fındık
Üzerine: 200 gr TERE YAĞ
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp bir kenara alın. Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alın ve çırpın. Üzerine kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bezeyi 30 parçaya ayırın. (ceviz büyüklüğünde)Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde bol nişastayla açın. Açtığınız bezenin ortasına bol ceviz serpin. Bezenin önce üst köşesini ortaya doğru büzerek itin sonra alt kısmını ve en son iki yanları büzerek ortaya itin. Bu işlemi yaparken zeminin bol nişastalı olmasına dikkat edin. Yoksa hamur BÜZÜLMUYO . Büzülen hamur çiçek şekli alıyor. Her bir yaprağı ortaya doğru dikkatlice katlayın. Yaprakları kapanan hamuru elinize alıp tepsiye ters çevirin. Bütün bezeleri bu şekilde bitirin. Erittiğiniz tereyağı güllerin üzerine bolca gezdirin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Bir dakika kadar havalandıktan sonra soğuk şerbeti tatlıya yedirin.. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ...
1/2paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (5bardak kadar)
Açmak için nişasta
İçine: bol ceviz veya fındık
Üzerine: 200 gr TERE YAĞ
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp bir kenara alın. Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alın ve çırpın. Üzerine kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bezeyi 30 parçaya ayırın. (ceviz büyüklüğünde)Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde bol nişastayla açın. Açtığınız bezenin ortasına bol ceviz serpin. Bezenin önce üst köşesini ortaya doğru büzerek itin sonra alt kısmını ve en son iki yanları büzerek ortaya itin. Bu işlemi yaparken zeminin bol nişastalı olmasına dikkat edin. Yoksa hamur BÜZÜLMUYO . Büzülen hamur çiçek şekli alıyor. Her bir yaprağı ortaya doğru dikkatlice katlayın. Yaprakları kapanan hamuru elinize alıp tepsiye ters çevirin. Bütün bezeleri bu şekilde bitirin. Erittiğiniz tereyağı güllerin üzerine bolca gezdirin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Bir dakika kadar havalandıktan sonra soğuk şerbeti tatlıya yedirin.. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder