EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ
Malzeme
1 kg havuç, yeterince şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı makineden geçirilmiş ceviz veya fındık,...
2 su bardağı
HİNDİSTAN cevizi, yeteri kadar pudra şekeri.
Yapılışı : Havuçlar yıkanıp üzerleri kazındıktan sonra , haşlanarak rendeden geçirilir. Suyu hafifçe avuç arasında sıkılır. Bunun için ölçü ayar; 2 bardak suyu sıkılmış havuç, 1 bardak şeker.
Ölçüyü aldıktan sonra şeker küçük bir tencereye boşaltılır. Üzerine örtecek kadar su konur, karıştırarak ocakta eritilir köpükleri alınır.
Aynı bir yerde bekletilen rendelenmiş havuç şekerin üzerine dökülür. Hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak şeker şurubu çekinceye kadar pişirilir. 4 yemek kaşığı nişastayla bağlayalım koyu kıvama gelene kadar kaynatıp tepsimizin altını Hindistan cevizi döküp cezeryeyi koyuyoruz üzerini süsledikten sonra
servis ediyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Malzeme
1 kg havuç, yeterince şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı makineden geçirilmiş ceviz veya fındık,...
2 su bardağı
HİNDİSTAN cevizi, yeteri kadar pudra şekeri.
Yapılışı : Havuçlar yıkanıp üzerleri kazındıktan sonra , haşlanarak rendeden geçirilir. Suyu hafifçe avuç arasında sıkılır. Bunun için ölçü ayar; 2 bardak suyu sıkılmış havuç, 1 bardak şeker.
Ölçüyü aldıktan sonra şeker küçük bir tencereye boşaltılır. Üzerine örtecek kadar su konur, karıştırarak ocakta eritilir köpükleri alınır.
Aynı bir yerde bekletilen rendelenmiş havuç şekerin üzerine dökülür. Hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak şeker şurubu çekinceye kadar pişirilir. 4 yemek kaşığı nişastayla bağlayalım koyu kıvama gelene kadar kaynatıp tepsimizin altını Hindistan cevizi döküp cezeryeyi koyuyoruz üzerini süsledikten sonra
servis ediyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder