15 Temmuz 2014 Salı

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ

EV YAPIMI CEZERYE TARİFİ
Malzeme
1 kg havuç, yeterince şeker
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı makineden geçirilmiş ceviz veya fındık,...
2 su bardağı
HİNDİSTAN cevizi, yeteri kadar pudra şekeri.

Yapılışı : Havuçlar yıkanıp üzerleri kazındıktan sonra , haşlanarak rendeden geçirilir. Suyu hafifçe avuç arasında sıkılır. Bunun için ölçü ayar; 2 bardak suyu sıkılmış havuç, 1 bardak şeker.

Ölçüyü aldıktan sonra şeker küçük bir tencereye boşaltılır. Üzerine örtecek kadar su konur, karıştırarak ocakta eritilir köpükleri alınır.

Aynı bir yerde bekletilen rendelenmiş havuç şekerin üzerine dökülür. Hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak şeker şurubu çekinceye kadar pişirilir. 4 yemek kaşığı nişastayla bağlayalım koyu kıvama gelene kadar kaynatıp tepsimizin altını Hindistan cevizi döküp cezeryeyi koyuyoruz üzerini süsledikten sonra
servis ediyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar