15 Temmuz 2014 Salı

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ

SALYANGOZ MİNİ ÇÖREKLER TARİFİ
MALZEMELER:
750 gr un,
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su...
1 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı çörek otu
1 yumurta sarısı
1 paket margarin.

YAPILIŞI:
Mayayı 1 bardak ılık süt ve şekerle eritin 5 dk. köpürmesi için bekleyin ve diğer sütü ve ılık suyu ekleyerek ve unu tuzu ilave ederek yoğurun,1 saat sıcak bir ortamda iyice kabana kadar üzerini örterek bekletin sonra margarinin yarısını hamurun içine koyup yoğurun biraz un ekleye bilirsiniz sonra lahmacun büyüklüğünde hamuru açın ve kalan margarini elinizle bu açtığınız hamura sürün ve ortadan 2 ye kesin rulo şeklinde her 2 parçayı da sarın ve üzerine sıvı yağda karıştırılmış yumurta sarısını sürerek çörek otunu bolca serpin bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra tepside de yarım saat beklettikten sonra fırında güzelce pişirin.

AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar