ÇÖREK ÖTLU TAVUK DOLMA TARİFİ
Malzemeler:
1 Adet 1.5 Kg. Ağırlığında Tavuk
1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı...
1 Adet Tavuk Ciğeri
1 Yemek Kaşığı Doğranmış Soğan
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
1 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Yenibahar
2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
2 YEMEK KAŞIĞI ÇOREK OTU
Sos Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık:
Tavuk temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Kuyruk üzerindeki yağ keseciği ve kanat uçları kesilecek. Kaynar su hazır edilecek.
Tavuk Sosunun Hazırlanması:
Kase içerisine AYCİCEK YAĞI yağı, salça, yoğurt, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından sos, tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek.
İç Pilavın Yapılması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile çam fıstığı, soğan, tavuk ciğeri ve pirinç ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından kuş üzümü, 1çay bardağı kaynar su, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. SAATA bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek
Hazırlanan sos tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek. Ardından tavuk iç pilav ile doldurulacak, derisi bir kürdan ile tutturularak, kapatılacak ve ayakları ip ile bağlanacak. Ardından çörek otunu üstüne döktükten sonra fırın tepsisine alınacak. Tepsi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 60 dakika süre ile tavuk fırında pişirilecek. Süre bitiminde tepsi dışarı alınacak ve fırın açılacak. Tavuk “açık olarak kızarması için” tepsi fırına sürülecek. Arada bir tepsi tabanındaki biriken su ve yağ karışımından alınarak piliç yüzeyine gezdirilecek. 30 dakika süre bitiminde kızarmış piliç servise hazır. afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Malzemeler:
1 Adet 1.5 Kg. Ağırlığında Tavuk
1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı...
1 Adet Tavuk Ciğeri
1 Yemek Kaşığı Doğranmış Soğan
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
1 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Yenibahar
2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
2 YEMEK KAŞIĞI ÇOREK OTU
Sos Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık:
Tavuk temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Kuyruk üzerindeki yağ keseciği ve kanat uçları kesilecek. Kaynar su hazır edilecek.
Tavuk Sosunun Hazırlanması:
Kase içerisine AYCİCEK YAĞI yağı, salça, yoğurt, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından sos, tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek.
İç Pilavın Yapılması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile çam fıstığı, soğan, tavuk ciğeri ve pirinç ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından kuş üzümü, 1çay bardağı kaynar su, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. SAATA bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek
Hazırlanan sos tavuğun iç ve dış yüzeyine sürülecek. Ardından tavuk iç pilav ile doldurulacak, derisi bir kürdan ile tutturularak, kapatılacak ve ayakları ip ile bağlanacak. Ardından çörek otunu üstüne döktükten sonra fırın tepsisine alınacak. Tepsi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 60 dakika süre ile tavuk fırında pişirilecek. Süre bitiminde tepsi dışarı alınacak ve fırın açılacak. Tavuk “açık olarak kızarması için” tepsi fırına sürülecek. Arada bir tepsi tabanındaki biriken su ve yağ karışımından alınarak piliç yüzeyine gezdirilecek. 30 dakika süre bitiminde kızarmış piliç servise hazır. afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder