13 Temmuz 2014 Pazar

KAŞAR PEYNİRLİ BOSTAN KEBABI TARİFİ

KAŞAR PEYNİRLİ BOSTAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı
500 gr. kuşbaşı doğranmış kırmızı et ve ya kıyma
1 adet kuru soğan...
2 adet domates
1-2 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Kızartmak için;
1 su bardağı kadar sıvı yağ

Üzerine;
domates, biber ve kaşar peyniri dilimleri

Tarif
Patlıcanlar alacalı soyulur, boyuna ikiye kesilir ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
Etler 2-3 yemek kaşığı yağla birlikte tencereye ALINIR ve kendi sularını bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar da eklenip pembeleştirilir. Küp doğranmış domates ve biber de eklenip bir süre daha kavrulur. Yeterince su ve tuz eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar bir fırın kabına alınıp ortaları hafifçe çukurlaştırılır. Pişen etler patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine domates dilimi, biber ve kaşar peyniri dilimi yerleştirilir. Tepsiye bir miktar salçalı su dökülüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar