13 Temmuz 2014 Pazar

TAHİNLİ BURSA LOKUM EKMEYİ TARİFİ

TAHİNLİ BURSA LOKUM EKMEYİ TARİFİ
MALZEME
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı...
2 adet patates
2 kaşık tahin
2.5 su bardağı süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz
Bir karıştırma kabı içine bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu KARIŞTIRIP kabartın ve içine 1 kilo unun içine boşaltın. Önceden haşlanmış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım litre sütle yoğurun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur BİTİNCEYE kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar olduğu gibi tepsiye konulup pişirilir ve sonradan kesilir Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzerine ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın Afiyet Olsun….
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar