15 Temmuz 2014 Salı

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ

ISPANAKLI MÜJVER TARİFİ
MALZEMELER
Yarım Kg ıspanak
Yarım kuru soğan
Birkaç dal maydanoz...
2 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
İsteğinize göre baharat
Kaynar suyun içine doğranmış ıspanakları atın. Kaynar suyun içinde ıspanaklar yarım dakika kadar beklesin ve ardından hemen çıkarın. Çıkarılan ıspanakları iyice süzülmeleri için süz geçe koyun ve bekletin. Bu esnada kuru soğanı ve maydanozu çok ince kıyın geçirin. Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine unu, CIRPIN geçirdiğiniz sebzeleri, baharatı, tuzu ve iyice süzülmüş ıspanakları ekleyin. Kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Karışıma yağı ilave edin. Yayvan bir teflon tavanın dibini çok az yağla yağlayın. Hazırladığınız karışımı tavaya boşaltın ve kaşık yardımı ile yaydırın veya parça parça birer kaşık tavaya koyarak . Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirin. Börek görünümüne gelen ıspanak mücveriniz hazırdır. 1 kase yoğurt eşliğinde servis yapılabilir. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar