ZEYTİN YAĞLI LAHANA DOLMASI
MALZEMELER
1 kg dolmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
5 adet orta boy soğan...
1 su bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet küp şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
çok az kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın , karabiber, kimyon
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Lahananın dışındaki yapraklar atılır. Daha sonra lahana arka koçan kesilerek çıkartılabilir. Dolmalık için ayırdığınız lahana yapraklarından kaynar su içine tuz atılarak lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Lahanalarınız hazırlanırken dolma içi yapmak için sıvı yağda soğan kavrulur ve daha sonra pirinç ilave edilir kavrulmaya devam edilir daha sonra geri kalan bütün malzemeler dolma harcı hazırlanır. Aslında bir nevi zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlıyorsanız aynı o şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Haşlanmış olan lahana yaprakların tek tek ortasına dolma harcı konularak iki taraftan içe kıvrılarak rulo şekilde sarılır. Tencerenin dibine maydanoz saplarını ve nane konulur. Dolmalar üst üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Dolmalar dağılmasın diye tabak konulur. Tabak hizasına gelecek şekilde sıcak su ve zeytin yağı konulur. Ağır ateşte yavaş bir şekilde lahana dolması pişirilir. Dolmalar soğuyunca servis yapabilirsiniz. Limonlar ile süsleyerek sofralarınız zenginleşebilir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MALZEMELER
1 kg dolmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
5 adet orta boy soğan...
1 su bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet küp şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
çok az kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın , karabiber, kimyon
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Lahananın dışındaki yapraklar atılır. Daha sonra lahana arka koçan kesilerek çıkartılabilir. Dolmalık için ayırdığınız lahana yapraklarından kaynar su içine tuz atılarak lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Lahanalarınız hazırlanırken dolma içi yapmak için sıvı yağda soğan kavrulur ve daha sonra pirinç ilave edilir kavrulmaya devam edilir daha sonra geri kalan bütün malzemeler dolma harcı hazırlanır. Aslında bir nevi zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlıyorsanız aynı o şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Haşlanmış olan lahana yaprakların tek tek ortasına dolma harcı konularak iki taraftan içe kıvrılarak rulo şekilde sarılır. Tencerenin dibine maydanoz saplarını ve nane konulur. Dolmalar üst üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Dolmalar dağılmasın diye tabak konulur. Tabak hizasına gelecek şekilde sıcak su ve zeytin yağı konulur. Ağır ateşte yavaş bir şekilde lahana dolması pişirilir. Dolmalar soğuyunca servis yapabilirsiniz. Limonlar ile süsleyerek sofralarınız zenginleşebilir. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder