16 Temmuz 2014 Çarşamba

PAZI SARMA BULGURLU TARİFİ

PAZI SARMA BULGURLU TARİFİ
MALZEMELER
1 bağ pazı
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı tepeleme un...
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı tere yağ
4 diş SARIMSAK
3 bardağı yoğurt
1 çay bardağı su

Bulguru aynı daha önce vermiş olduğumuz gibi hazırlayıp yoğurun. Tek farkı onda yumurta olmasıdır. Ayrı bir tencerede 3-4 su bardağı suyu kaynatın. Yıkayıp, temizlediğiniz ve saplarınız kestiğiniz pazıları bu kaynamış suya batırıp hemen çıkarın ve soğuk su dolu bir kaba atın. Hazırladığınız bulgurlu içi pazılara sarın- aynı dolma gibi – Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. 1/2 tatlı kaşığı tuz atıp, makarna haşlar gibi pazıları haşlayın ve sonrasında süzüp bir kaba alın. Bir taraftan SARIMSAKLARI soyun ve ezin. Yoğurdun içine katıp iyice karıştırın. Pazıları servis tabağına alın üstüne sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Bir tavada eritmiş olduğunuz tereyağını da yoğurdun üstüne gezdirin. Afiyet olsun..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar