16 Temmuz 2014 Çarşamba

ELMALI KABAK TATLISI

ELMALI KABAK TATLISI
MALZEMELER
750 gr bal kabağı (kabuğu soyulmuş)
yarım su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın ...
5 adet ceviz içi
1 adet elma

üzerine
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Elmalı Kabak Tatlısı
Hazırlanışı
KABAĞI genişçe bir tencereye dizin ve üzerine esmer şeker serpin. Bir gece bu

şekilde bekletip, ertesi gün kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve bir çatal yardımıyla ezin. İçine tarçın ve dövülmüş ceviz içi katın. Elmanın kabuğunu soyup, elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra kabağın içine ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve yuvarlak çember kalıpların içine pay edin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra kalıptan çıkarın ve üzerine hindistancevizi serperek, servis yapın Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar