26 Temmuz 2014 Cumartesi

ÇİPORTA TARİFİ

ÇİPORTA TARİFİ
Malzemeler
1 tutam semiz otu
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz...
1 tutam arapsaçı
1 tutam ebegümeci
1 tutam gelincik
1 tutam kaz ayağı
1 tutam radika
1 tutam yaban pırasası
1 tutam taze soğan
1 tutam sirken otu
1 adet GIRIT kabağı
2 adet taze patates
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
6 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Birer tutam semiz otu arapsaçı, ebegümeci, dere otu, maydanoz kaz ayağı yaban pırasası, radika, gelincik, taze soğan ve sirken otu ayıklanıp doğranır. Yeşillikler harmanlanıp, taze patatesler soyulur. Ayıklanan otlar yıkanıp suda bekletilir. 1 kuru soğan irice doğranıp, zeytinyağında kavurulur. Üstüne bir yemek kaşığı salça koyulup, suda bekletilen yeşillikler patatesler, doğranan GİRİT kabağı ,sivri biberler EKLEYİP pişirilmeye başlanır. Doğranan 6 domates yeşilliklerin üstüne dökülüp, tuz serpilir. Pişen yemek soğuması için servis tabağına alınır.

CİPORTA sunuma hazırdır AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar