15 Temmuz 2014 Salı

BAMYALI MİSKET KÖFTE TARİFİ

BAMYALI MİSKET KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kg. bamya
1 adet kuru soğan
1 adet domates...
1 adet limon
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı kadar su
Misket köfteler için :
250 gr. dana kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber (1 er tatlı kaşığı )
1 adet soğan
Kızartmak için : 1 su bardağı kadar sıvıyağ

Bamyalar yıkanır suları iyice süzülüp yarım limon suyu üzerine sıkılır.
Bir kenarda bekletilir. Kıymanın içine soğan rendelenir. Tuz, karabiber,
bayat ekmek içi ilave ederek güzelce yoğrulur. Köfte harcı dinlendirilirken
bamyalar ayıklanır. Bamyaların ayıklaması bitince, dinlendirilen harçtan
misket köfteler yapılır. Köfteler bir tavada kızgın sıvıyağda sadece 1-2 dk.
kadar kızartılır. Tam pişmeden ,sertleşmeden ve rengi koyu olmadan alınır.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilerek, küp doğranmış
soğanlar hafif sotelenir. Sonra küp doğranmış domatesler ilave edilir.
Bir iki tur çevrilip bekletilen bamyalar eklenir. Son olarak köfteleri ilave edilir.
Kalan yarım limonun suyu bamyaların üzerinde gezdirilerek 2 su bardağı kadar
da su ilave edilir. 10 dk. kadar önce orta ateşte sonra bamyalar pişene kadar
kısık ateşte yemek pişirilir. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar