13 Temmuz 2014 Pazar

CEVİZLİ KAYMAKLI İNCİR TATLISI

CEVİZLİ KAYMAKLI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
25 adet kuru incir
25 adet yarım ceviz...
1 su bardağı irice doğranmış ceviz
1 su bardağı süt veya su (tamamen sizin tercihinize kalmış)
1 çay bardağı toz şeker
100 g kadar kaymak
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi

TARİF
İncirlerin saplarını kesip 1 saat kadar sıcak suda bekletiniz. 1-2 defa suyunu değiştirirseniz kurutulurken üzerine yapışan toz ve topraklardan kurtulmuş olursunuz. İncirler biraz yumuşayınca sapının altından ortasını yarıp içine aldığı kadar iri ceviz kırıkları ile doldurup, bir tencereye diziniz. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt veya su ekleyip, 20-25 DK pişiriniz.
Pişen incirleri servis yapacağınız tabağa dizip bir parça kaymak ve kaymağın üzerini yarım ceviz ile süsleyiniz. Ben son dokunuş olarak limon kabuğu rendesini eklemeyi seviyorum tatlıya bir ferahlık katıyor. Ama eklemek tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar