26 Temmuz 2014 Cumartesi

KABAK DOLMA TARİFİ

KABAK DOLMA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 Su bardağı pirinç
300 gr kıyma...
1Adet büyük boy soğan
2 Adet patates (dolmamızın daha da lezzetli olması için
2 Adet orta boy domates
2 Tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber, dereotu
Sıcak su

Kabaklarımızın dış yüzünü kazıyalım ve büyüklüğüne göre ortadan 2 ye kesip içlerini oyalım ve yıkayalım Pirincimizi bol suda yıkayalım. Domateslerimizi ve büyük boy soğanımızı rendeleyelim. Kıyma, pirinç, margarin, dereotu, rendelenmiş domates ve soğanı,1tatlı kaşığı salça, sıvıyağ, tuz ve karabiberimizi bir kaba ilave ederek karıştıralım.(2 adet patatesimizin kabuklarını soyup ince olmayacak şekilde doğrayalım ve tenceremizin altına yerleştirelim).Kabaklarımızı doldurulup tencereye patateslerimizin üzerine dizelim.1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salçamızı inceltelim Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltalım Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edelim Dolmamızı orta hararetli ateş de 25-30dk pişirelim
Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar