16 Temmuz 2014 Çarşamba

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
12 çorba kaşığı süt
12 çorba kaşığı toz şeker...
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Bir tencereye süt, şeker irmik ve margarini orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ama dibine yapışmaması açısından sürekli karıştırmanız gerekmektedir. Koyulaşan karışımı ateşten alıyoruz servis yapacağınız BORCAMA dökerek bisküvileri dizin daha sonra daha sonra geri kalan karışımına da bisküvilerin üzerine dökün ve daha soran SPATULA yardımı ile üzerini düzeltin. Hazırladığınız tatlının üzerine Hindistan cevizi, tarçın ve dövülmüş fındıkları serpiyoruz ve daha sonra buz dolabında soğumasını bekliyoruz. Çok hafif ve çok lezzetli olan bir tatlı olmaktadır. Bisküvili irmik tatlısını soğuk servis yapmanız gerekmektedir. AFİYET OLSUN

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar