13 Temmuz 2014 Pazar

ACI SOSLU BABAGANNUŞ TARİFİ

ACI SOSLU BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
4 ad orta boy kemer patlıcan
1 ad orta boy domates
1 ad orta boy kuru soğan...
4 diş sarımsak
2 ad kırmızı sivri biber
1 demet maydanoz

Sos için:
1- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
2- 2 çay kaşığı tuz
3- kırmızı PULBİBER karabiber

Tarif
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çatalla 7-8 yerden delin. kömür fırın yada ocak ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun. Derin bir kaba 4 su bardağı su ve 1 adet limon suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşıp 15 DK bekletin. Patlıcanları süzüp kesin Bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun. Diğer taraftan soyduğunuz domatesi küp doğrayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları doğrayın. Biberleri doğrayın. Yağı derin bir tava yada tencerede kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Doğranmış domates ve patlıcanı koyup kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber kırmızı biber, PULBİBER ilave edip ocaktan alın.
( maydanoz ile süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar