MANTARLI VE ISPANAKLI KOL BÖREĞİ
Malzemeler
4 su bardağı un
sıvı yağ...
tuz
su
İçi için:
400 gram mantar
250 gram ıspanak
1 soğan
tuz, karabiber
Tarif
4 su bardağı un, tuz ve sıvı yağı karıştırma kabına koyun su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.
içi için soğanlar yemeklik doğranıp tavaya konulur sıvıyağda sotelenir üzerine mantar ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.
Hazırlanan hamur bezelere ayrılır, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır daha sonra hamurlar iki tarafında yağlanarak üst üste konur ve hamur merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır içine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye konur fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
4 su bardağı un
sıvı yağ...
tuz
su
İçi için:
400 gram mantar
250 gram ıspanak
1 soğan
tuz, karabiber
Tarif
4 su bardağı un, tuz ve sıvı yağı karıştırma kabına koyun su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.
içi için soğanlar yemeklik doğranıp tavaya konulur sıvıyağda sotelenir üzerine mantar ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.
Hazırlanan hamur bezelere ayrılır, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır daha sonra hamurlar iki tarafında yağlanarak üst üste konur ve hamur merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır içine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye konur fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder