PEPEÇURA TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo siyah kokulu üzüm saplarından ayrılmış
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı nişasta...
Yarım çay bardağı mısır unu
6 su bardağı su
Hazırlanışı
•Üzümleri iyice yıkayıp su ve şekerle birlikte tencereye atın, kaynattıktan sonra ocaktan alıp tel süzgeçten geçirin Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edin, 4 su bardağını bir tencereye alın, 1 su bardağı yada nişasta ve mısır unu karıştırın,10 dk. kadar karıştırarak kaynatın, muhallebi kıvamına geldikten sonra kaselere boşaltıp, soğuduktan sonra servis yapın…
•Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MALZEMELER
1 kilo siyah kokulu üzüm saplarından ayrılmış
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı nişasta...
Yarım çay bardağı mısır unu
6 su bardağı su
Hazırlanışı
•Üzümleri iyice yıkayıp su ve şekerle birlikte tencereye atın, kaynattıktan sonra ocaktan alıp tel süzgeçten geçirin Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edin, 4 su bardağını bir tencereye alın, 1 su bardağı yada nişasta ve mısır unu karıştırın,10 dk. kadar karıştırarak kaynatın, muhallebi kıvamına geldikten sonra kaselere boşaltıp, soğuduktan sonra servis yapın…
•Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder