13 Temmuz 2014 Pazar

LİMONLU MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

LİMONLU MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
•1 su bardağı kırmızı mercimek,
•1 adet soğan,
•1 silme tatlı kaşığı salça,...
•1 tatlı kaşığı toz biber,
•3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
•Su,
•Tuz, pul biber, kekik
1 adet taze limon .

Hazırlanışı :
1.Soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile birlikte kavurun,
2.Salça ve toz biberi ekleyip onları da kavurun,
3.Yıkadığınız mercimekleri ekleyip az soteleyin,
4.5 su bardağı kadar suyunu da ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın,
5.Mercimekler pişince 1blenderdan geçirin,
6.Kıvamı koyu olduysa eğer istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ve limon suyunu ekleyin,
7.Tuzunu ve isteğinize göre baharatlarını katıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar