15 Temmuz 2014 Salı

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ

YUMURTALI PAZILI ISPANAK TARİFİ
Malzemelerimiz:
2 bağ pazı
200 gr ıspanak
1 büyük soğan...
4 yumurta
2 yemek kaşığı margarin
Tuz karabiber
,2 kesme şekeri
Pazıları ve ıspanakları yıkayıp kalın şekilde doğruyoruz. Ve bir tencereye aktarıp içine su koymadan kısık ateşe kapağını kapatarak ölmesini bekliyoruz. Bu tarz sebzeler pişerken su saldığı için içine su koymuyoruz.
Soğanı soyup küp şeklinde doğruyoruz. sonra bir tavada margarin ve soğanı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Soğanlar piştikten sonra diğer tenceredeki ölmüş pazıları ve ıspanakları süzüp soğana katıyoruz ve biraz daha pişiriyoruz tuzunu karabiberini ve kesme şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla pazının saplarına bastırdığımızda eziliyorsa pişmiş demektir
Sonrasında yemekte kaşık yardımıyla Kaç yumurta kırılacaksa o kadar oyuk açmak gerekiyor. Açtığımız oyuklara yumurtaları kırıyoruz. tepsiye dokuyoruz üstüne yumurtaları kırıp fırınlıyoruz
Yumurtalar pişene kadar fırınlayalım AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar