13 Temmuz 2014 Pazar

VANIN AYVA AŞI TARİFİ

VANIN AYVA AŞI TARİFİ
500 gr orta boy ayva
1 SU bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy soğan
1 adet limon...
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı Antep salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
Yapımı:

Ayvaları soyup çekirdeklerinden temizleyiniz ve sonrada küp doğrayınız. . Bu pişirme süresinde küp doğradığınız ayvaları limonlu su da bekletiniz. Bu arada soyulmuş soğanları ufak ufak doğrayıp sarımsak üzerine ilave ediniz ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Gerekirse çok az su ilave edebilirsiniz. Salça ve baharatları ilave ettikten sonra bir kaç dakika daha pişiriniz ve sonra da limon suyunda bekletilmiş ayvaları ve yeşil mercimek ilave ediniz. Bu şekilde 3-5 dakika daha pişiriniz. En son nar suyunu ekleyip ocaktan aliniz. Böylelikle yemeğimiz servise hazır olacaktır, ayva aşını bulgur pilavı ile yemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar