26 Temmuz 2014 Cumartesi

KURU PATLICAN DOLMA TARİFİ

KURU PATLICAN DOLMA TARİFİ
MALMZEMELER
25 adet kuru patlıcan
250 gr yemeklik kıyma
2 adet büyük soğan...
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından biraz fazla pirinç veya bulgur
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber ve istenildiği kadar tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates dolamalara kapak yapmak için
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
10 veya 15 dakika kuru patlıcanlar düdüklü tencerede haşlanır. Haşlama suyu dökülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. İçine kıyma, sıvıyağın yarısı , 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, kıyılmış maydanoz konur ve iyice karıştırılır. En son içine yıkanmış pirinç veya bulgur konur. Düdüklü tencerenin dibine kalan sıvıyağ ve domates salçası konur. Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir. Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur. 2 su bardağı konur. Yaklaşık 10 dakika düdüklüde pişirilir . Sıcak olarak servis yapılır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar