İZMİR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 gr. Dana Kıyma
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan...
2Adet Domates
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tarif
Malzemeler:
Köfte yoğurma kabı içerisine kıyma, suyu SIKILMIŞ bayat ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, karıştırılacak.
Karışım bir güzel yoğurulacak.
Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek.
Yoğurulan köfte kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde parmak köfteler hazırlanacak, bir kap içerisine dizilecek.
PATATSLERİ i yuvarlak doğranıp kızartılacak ve tencerenin altına dizilecek.
aynı yağda köftelerde kızartılacak PATATESLERİN üstüne dizilecek.
yağımız çoksa birazı alınıp aynı YAĞDA domates kavrulup küp doğranan bir adet domateste kavrulup 1 su bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökülecek.
kalan diğer domateste yuvarlak dilimler yapılıp tencerenin ÜSTU KAPANACAK
3 Su bardağı kaynar su ve 1 Çay kaşığı tuz ilave edilecek.
Tencere kulplarından tutularak sallanacak.
Ocak ısısı yükseltilecek.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak.
Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek.
Tam, 30 dakika sonra İzmir KÖFTENİZ hazır WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
500 gr. Dana Kıyma
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan...
2Adet Domates
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tarif
Malzemeler:
Köfte yoğurma kabı içerisine kıyma, suyu SIKILMIŞ bayat ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuz katılacak, karıştırılacak.
Karışım bir güzel yoğurulacak.
Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek.
Yoğurulan köfte kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde parmak köfteler hazırlanacak, bir kap içerisine dizilecek.
PATATSLERİ i yuvarlak doğranıp kızartılacak ve tencerenin altına dizilecek.
aynı yağda köftelerde kızartılacak PATATESLERİN üstüne dizilecek.
yağımız çoksa birazı alınıp aynı YAĞDA domates kavrulup küp doğranan bir adet domateste kavrulup 1 su bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra köftelerin üzerine dökülecek.
kalan diğer domateste yuvarlak dilimler yapılıp tencerenin ÜSTU KAPANACAK
3 Su bardağı kaynar su ve 1 Çay kaşığı tuz ilave edilecek.
Tencere kulplarından tutularak sallanacak.
Ocak ısısı yükseltilecek.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak.
Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek.
Tam, 30 dakika sonra İzmir KÖFTENİZ hazır WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder