MANTAR KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
1,5 su bardağı un
3 yumurta ...
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
2. Yumuşatılmış margarin, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
3. Un, nişasta, ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.
4. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin.
6. 1 cm çaplı bir kalıbı ilk önce kakaoya batırın daha sonra hamurların ortasına batırıp çıkararak mantar şekli verin.
7. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Mantar kurabiyeniz piştikten sonra ortalarına reçel dökerek servis edebilirsiniz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
1,5 su bardağı un
3 yumurta ...
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
2. Yumuşatılmış margarin, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
3. Un, nişasta, ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.
4. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin.
6. 1 cm çaplı bir kalıbı ilk önce kakaoya batırın daha sonra hamurların ortasına batırıp çıkararak mantar şekli verin.
7. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Mantar kurabiyeniz piştikten sonra ortalarına reçel dökerek servis edebilirsiniz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder