NOHUTLU PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•2 Su bardağı pirinç,
•1 Çay bardağı nohut,
•2 Yemek kaşığı TERE YAĞ ,...
•3.5 Bardak su veya et suyu,
•Tuz
Yapılışı:
NOHUTU ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin) .Pirinci sıcak su ile ıslatın.15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com
MAZEMELER
•2 Su bardağı pirinç,
•1 Çay bardağı nohut,
•2 Yemek kaşığı TERE YAĞ ,...
•3.5 Bardak su veya et suyu,
•Tuz
Yapılışı:
NOHUTU ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin) .Pirinci sıcak su ile ıslatın.15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder