6 Temmuz 2014 Pazar

NOHUTLU PİLAV TARİFİ

NOHUTLU PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•2 Su bardağı pirinç,
•1 Çay bardağı nohut,
•2 Yemek kaşığı TERE YAĞ ,...
•3.5 Bardak su veya et suyu,
•Tuz

 Yapılışı:

NOHUTU ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin) .Pirinci sıcak su ile ıslatın.15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar