DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
• 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
• 1 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı un...
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı su
YAPILIŞI
Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın
afiyet olsun www.sefabdullahusta.com
MAZEMELER
• 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
• 1 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı un...
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı su
YAPILIŞI
Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın
afiyet olsun www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder