MISIRLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
1 kase baldo pirinç
2 kase kaynar su veya et suyu
1 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı sıvı yağ...
5 yemek kaşığı konserve mısır
tuz
Yapılışı
Sıvı yağı ve margarini teflon bir tencereye koyup eritiyoruz Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri yağa katıyoruz Kısık ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 23 DK karıştırıyoruz Üzerine kaynar suyu veya et suyunu döküyoruz tuzunu ilave edip karıştırıyoruz Suyunu biraz çekince 5 yemek kaşığı mısırı ilave ediyoruz Suyunu iyice çekince pişip pişmediğini kontrol edip (pişmediyse su ekleyebilirsiniz) altını kapatıyoruz Üstüne havlu peçete kapatıp 10 DK dinlendiriyoruz Servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
1 kase baldo pirinç
2 kase kaynar su veya et suyu
1 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı sıvı yağ...
5 yemek kaşığı konserve mısır
tuz
Yapılışı
Sıvı yağı ve margarini teflon bir tencereye koyup eritiyoruz Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri yağa katıyoruz Kısık ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 23 DK karıştırıyoruz Üzerine kaynar suyu veya et suyunu döküyoruz tuzunu ilave edip karıştırıyoruz Suyunu biraz çekince 5 yemek kaşığı mısırı ilave ediyoruz Suyunu iyice çekince pişip pişmediğini kontrol edip (pişmediyse su ekleyebilirsiniz) altını kapatıyoruz Üstüne havlu peçete kapatıp 10 DK dinlendiriyoruz Servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder