KUŞBAŞI ETLİ ÇÖKERTME KEBABI
Malzeme
750 gr dana veya kuzu kuşbaşı eti...
, 1 adet soğan
, 2-3 diş sarımsak,
1 çay bardağı sıvıyağ,
tuz, karabiber, pul biber,
,2 su bardağı yoğurt,
2-3 diş sarımsak
3 adet büyük boy kızartmalık patates, kızartmak için sıvıyağ, yeteri
domates sosu için
200 GR domates rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuz, karabiber
Yapılışı
Dana veya kuzu kuşbaşı etini daha küçük parçalara kesin. Tencereye koyun. Kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ardından etler pişene kadar ara ara az sıcak su ilavesi yapın. Bu arada patateslerin kabuğunu soyun. Çok ince kibrit çöpü şeklinde kesin Nişastası gidene kadar bol suda iyice yıkayın. Ardından bol buzlu suyun içine koyup bekletin Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın. Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyun. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyip 3-4 kadar soteleyin. Pişen etlerin üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 DK daha pişirin. Son olarak tuz ve arzu ettiğiniz baharatları da ekleyin. 2 DK daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Diğer yanda da sos tenceresine tereyağını ve sıvıyağı koyup zerine domates püresini ekleyin. 2-3 DK kısık ateşte pişirin. 1 çay bardağı kadar su, tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye devam edin. 3-4 DK sonra ocaktan alın. Kızartma tenceresine bol sıvıyağı dökün ve iyice ısıtın. Tencereye sığacak kadar patatesi kevgire alarak fazla suyunu dökün. Elinize kağıt havlu alarak üzerindeki fazla suyu alın. Kızgın sıvıyağa dökerek kızartın. Servis için önce patatesi sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine eti en son olarak ta domates sosunu dökün.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzeme
750 gr dana veya kuzu kuşbaşı eti...
, 1 adet soğan
, 2-3 diş sarımsak,
1 çay bardağı sıvıyağ,
tuz, karabiber, pul biber,
,2 su bardağı yoğurt,
2-3 diş sarımsak
3 adet büyük boy kızartmalık patates, kızartmak için sıvıyağ, yeteri
domates sosu için
200 GR domates rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuz, karabiber
Yapılışı
Dana veya kuzu kuşbaşı etini daha küçük parçalara kesin. Tencereye koyun. Kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ardından etler pişene kadar ara ara az sıcak su ilavesi yapın. Bu arada patateslerin kabuğunu soyun. Çok ince kibrit çöpü şeklinde kesin Nişastası gidene kadar bol suda iyice yıkayın. Ardından bol buzlu suyun içine koyup bekletin Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın. Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyun. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyip 3-4 kadar soteleyin. Pişen etlerin üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 DK daha pişirin. Son olarak tuz ve arzu ettiğiniz baharatları da ekleyin. 2 DK daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Diğer yanda da sos tenceresine tereyağını ve sıvıyağı koyup zerine domates püresini ekleyin. 2-3 DK kısık ateşte pişirin. 1 çay bardağı kadar su, tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye devam edin. 3-4 DK sonra ocaktan alın. Kızartma tenceresine bol sıvıyağı dökün ve iyice ısıtın. Tencereye sığacak kadar patatesi kevgire alarak fazla suyunu dökün. Elinize kağıt havlu alarak üzerindeki fazla suyu alın. Kızgın sıvıyağa dökerek kızartın. Servis için önce patatesi sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine eti en son olarak ta domates sosunu dökün.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder