TEL ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•1 kahve fincanı tel şehriyesi
•4 çorba kaşığı tereyağı
•3 bardak su ...
•2 bardak pirinç
• Tuz
TEL ŞEHRİYELİ PİLAV yemeğinin hazırlanışı:
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak, ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir - iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
•1 kahve fincanı tel şehriyesi
•4 çorba kaşığı tereyağı
•3 bardak su ...
•2 bardak pirinç
• Tuz
TEL ŞEHRİYELİ PİLAV yemeğinin hazırlanışı:
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak, ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir - iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder