5 Temmuz 2014 Cumartesi

TÜRLU SEBZELİ KOL BOREYİ TARİFİ

TÜRLU SEBZELİ KOL BOREYİ TARİFİ
1mazemeler
125 gr margarin
4 hazır yufka
1 CAY BARDAĞI iç bezelye ...
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 patates
1 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 yumurtanın sarısı

Soğanı soyup küçük doğrayın. Patatesi soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ayçiçeği yağıda pembeleştirip patates ve bezelyeyi kabak ve patlıcan ekleyin. Tuz, karabiber ve su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Yufkaları düz zeminde açıp her birini 4 üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Margarini eritin. Üçgen parçaların üzerlerine eritilmiş yağı sürerek 4 üçgen yufkayı üst üste dizin. Ortasına 2-3 kaşık kadar iç malzeme koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı sıcak fırında pişirin. Servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar