TAVUKLU YEŞİL MERCİMEK YEMEYİ
MAZEMELER
200 gram tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan...
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz, PULBİBER
YAPILIŞI;
Tavuk etini kuşbaşı şekline doğrayın ve ya haşlayın en son üstüne koyun servise yakın . Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve PULBİBER katıp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayıncaya ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
MAZEMELER
200 gram tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan...
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz, PULBİBER
YAPILIŞI;
Tavuk etini kuşbaşı şekline doğrayın ve ya haşlayın en son üstüne koyun servise yakın . Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve PULBİBER katıp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayıncaya ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder