TAVUK YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek...
1 adet soğan
½ su bardağı sıvı yağ
2 silme çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı kaynar su
Yeterince karabiber
Salçanız acı değilse PULBİBER ilave edin
1.5 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: MERCİMEYİ ayıkladım yıkadım Bir tencereye aldım üzerini dört-beş parmak geçecek su ile kaynamaya bıraktım Mercimekler yumuşayıncaya kadar HAŞLAYIN tavukları haşlayın didikleyin Yaklaşık 20dk.Çok haşlanmayacak çünkü pilavla birlikte de pişecek Haşlanan mercimekleri süzgeçte süzülmeye bıraktım.
Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım.
Sıvı yağı pişirme tenceresine aldım Soğanları ilave ettim pembeleşinceye kadar orta hararetli ocakta ara sıra karıştırarak kavurdum.
Kavrulan soğanın üzerine salçaları ekledim Kokusu gidene kadar kavurdum Üzerine tuz ve ilave edilecekse PULBİBER ekleyin karıştırın.
Yıkayıp süzdürdüğüm bulgurları ekledim Karıştırarak kavurdum.
Süzgeçte süzülen mercimekleri de ekledim karıştırdım Üzerine kaynar suyu ekledim.
Önce harlı ateşte fokurdama olduğunda kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.
Üzerine 3 kat kağıt havlu yaydım.10-15dk.dinlendirdi m. tavuğu servis tabağına üzerine koyup servis ediyoruz
lezzetine lezzet katıyor. Sıcak servis yaptım.
Afiyet olsun,
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek...
1 adet soğan
½ su bardağı sıvı yağ
2 silme çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı kaynar su
Yeterince karabiber
Salçanız acı değilse PULBİBER ilave edin
1.5 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: MERCİMEYİ ayıkladım yıkadım Bir tencereye aldım üzerini dört-beş parmak geçecek su ile kaynamaya bıraktım Mercimekler yumuşayıncaya kadar HAŞLAYIN tavukları haşlayın didikleyin Yaklaşık 20dk.Çok haşlanmayacak çünkü pilavla birlikte de pişecek Haşlanan mercimekleri süzgeçte süzülmeye bıraktım.
Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım.
Sıvı yağı pişirme tenceresine aldım Soğanları ilave ettim pembeleşinceye kadar orta hararetli ocakta ara sıra karıştırarak kavurdum.
Kavrulan soğanın üzerine salçaları ekledim Kokusu gidene kadar kavurdum Üzerine tuz ve ilave edilecekse PULBİBER ekleyin karıştırın.
Yıkayıp süzdürdüğüm bulgurları ekledim Karıştırarak kavurdum.
Süzgeçte süzülen mercimekleri de ekledim karıştırdım Üzerine kaynar suyu ekledim.
Önce harlı ateşte fokurdama olduğunda kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.
Üzerine 3 kat kağıt havlu yaydım.10-15dk.dinlendirdi
lezzetine lezzet katıyor. Sıcak servis yaptım.
Afiyet olsun,
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder