11 Temmuz 2014 Cuma

TAVUK KIYMALI KAPUSKA YEMEYİ TARİFİ

TAVUK KIYMALI KAPUSKA YEMEYİ TARİFİ
MALZEMELER
2 kg beyaz lahana
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı kalın pilavlık bulgur...
1 yemek kaşığı domates salçası ( istenirse ek olarak 1 tatlı kaşığı biber salçası )
2 diş SARIMSAK
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
300 GR TAVUK KIYMASI
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Lahanayı, bıçakla küçük parçalara bölün. İyice yıkayıp suyunu süzün. Soğanı küp doğrayın ve tencerede sıvı yağla sotelemeye başlayın. Renkleri hafif solmaya başlayınca KIYMAYI salça ve pul biberi ekleyip karıştırın. Salçalar iyice kavurulunca lahanaları ilave edin. Ocağın altını yarıma alın ve lahanayı pişirmeye devam edin. Lahana şeffaflaşmaya başlayıp hafif yumuşayınca, tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek kaynamaya başlayınca bulguru ilave edin. Karıştırmadan tuzunu atın. Bulgur ve lahana pişince hafifçe karıştırıp suyu azaldıysa sıcak su ilave edin. Dikkat edin kapuska ne çok çorba gibi, ne de pilav gibi olmalıdır. İkisinin ortasında olan yemeğinizi sıcak halde, turşu, yeşil soğan ile servis yapabilirsiniz..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar