SEBZELİ ÇİNEKOP TARİFİ
Malzemeler
500 GR ÇİNEKOP
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2′şer adet soğan ve sivri biber...
4 adet domates, tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
ÇİNEKOPLARI temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için). Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembe-leşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. veya . ÇİNEKOPUN hepsini önce sebzeleri alta üzerine ÇİNEKOPLARI dizin 170 derece 25 dakika fırınlandıktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
500 GR ÇİNEKOP
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2′şer adet soğan ve sivri biber...
4 adet domates, tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
ÇİNEKOPLARI temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için). Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembe-leşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. veya . ÇİNEKOPUN hepsini önce sebzeleri alta üzerine ÇİNEKOPLARI dizin 170 derece 25 dakika fırınlandıktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder