PATLICANLI ŞİŞ KEBAB
MAZEMELER
1 kg patlıcan (alaca soyulmuş)
300 gr dana kıyma ...
3-4 adet domates
8-9 adet çarliston biber
2 adet soğan
1 demet MADANOZ
1 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Alaca soyulmuş patlıcanlarımız 1'er parmak kalınlığında halka doğrayıp tuzlu suyun içine atalım ( patlıcanın acısını alması için) Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, ufalanmış ekmek, 1 yumurta, baharatlar, ezilmiş sarımsak, maydanoz ve biber salçamızı kaba alıp iyice yoğuralım. Hafif sert bir kıyma karışımı olması gerek. Hazırladığımız karışımdan patlıcan halkaları ile aynı boyda yuvarlak köfteler hazırlayalım ve köftelerimizi yarım saat kadar dolapta bekletelim.
Daha sonra patlıcanlarımızı yağda çok hafif kızartalım ( çok az yumuşaması yeterli olacaktır.) Domateslerimizi de halka şeklinde 1er parmak kalınlığında keselim, biberlerimizi de büyüklüğüne göre göz kararı 2'ye, 3e keselim ve dolaptan köftelerimizi çıkarıp sırasıyla patlıcan, köfte , domates, biber, ... şeklinde şişlere dizelim ve bir tepsiye sıralayalım (toprak tepsi bulabilirseniz harika olur) üzerine 1 su bardağı su içerisinde 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı karıştırıp kebaplarımızın üstüne dökelim ve 175 derecede ısıtılmış fırına verip 20-25 kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
1 kg patlıcan (alaca soyulmuş)
300 gr dana kıyma ...
3-4 adet domates
8-9 adet çarliston biber
2 adet soğan
1 demet MADANOZ
1 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Alaca soyulmuş patlıcanlarımız 1'er parmak kalınlığında halka doğrayıp tuzlu suyun içine atalım ( patlıcanın acısını alması için) Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, ufalanmış ekmek, 1 yumurta, baharatlar, ezilmiş sarımsak, maydanoz ve biber salçamızı kaba alıp iyice yoğuralım. Hafif sert bir kıyma karışımı olması gerek. Hazırladığımız karışımdan patlıcan halkaları ile aynı boyda yuvarlak köfteler hazırlayalım ve köftelerimizi yarım saat kadar dolapta bekletelim.
Daha sonra patlıcanlarımızı yağda çok hafif kızartalım ( çok az yumuşaması yeterli olacaktır.) Domateslerimizi de halka şeklinde 1er parmak kalınlığında keselim, biberlerimizi de büyüklüğüne göre göz kararı 2'ye, 3e keselim ve dolaptan köftelerimizi çıkarıp sırasıyla patlıcan, köfte , domates, biber, ... şeklinde şişlere dizelim ve bir tepsiye sıralayalım (toprak tepsi bulabilirseniz harika olur) üzerine 1 su bardağı su içerisinde 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı karıştırıp kebaplarımızın üstüne dökelim ve 175 derecede ısıtılmış fırına verip 20-25 kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder