5 Temmuz 2014 Cumartesi

pastırmalı kuru fasulye tarifi

pastırmalı kuru fasulye tarifi
1mazemeler
•Yarım kilo kuru fasulye
•100-150 gr. pastırma
•2 adet orta boy kuru soğan...
•3 adet sivri biber•1 adet orta boy domates
•2 yemek kaşığı tere yağ
•2 yemek kaşığı sıvıyağ
•1 tatlı kaşığı acı biber salçası
•1 yemek kaşığı domates salçası
•Tuz, pul biber
Yapılışı:
•Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır. Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir.
•Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
•Kuru soğanlar küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
•Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir.
•15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir
www.sefabdullahusta.comm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar